Dieren en gezondheid

Wie houdt er niet van dieren? Of het nu huisdieren zijn, dieren in de dierentuin of in het safaripark vrijwel iedereen heeft wel een favoriet dier. Maar naast dat veel mensen het leuk vinden om een huisdier te hebben geeft het hebben van een huisdier in veel gevallen een rustgevende werking. Je kent het misschien wel, je komt na een lange dag werken vol met stress thuis en na het openen van de deur word je door je hond begroet of je maanden weggeweest bent. Op dat moment valt de werkstress meteen van je af. Steeds vaker komen er berichten naar buiten dat huisdieren, in veel gevallen honden, ook steeds meer bijdragen aan het welzijn van mensen. De medische wereld maakt steeds meer gebruik van de positieve invloed die dieren op mensen hebben. Hoe een hond weet dat een epilepsiepatiënt op het punt staat een aanval te krijgen of er bij een diabeticus een hypo dreigt, daarvoor zijn pas sinds korte tijd aanknopingspunten. Hoe het aaien van een konijn of een kat mensen uit een jarenlange apathie kan trekken, daarvoor ontbraken de wetenschappelijke verklaringen lange tijd. Maar het blijkt dus zeker zo te zijn dat huisdieren hier een positieve invloed op kunnen hebben.

Gezondheid van dieren

Het hebben van huisdieren brengt soms ook een hoop zorgen met zich mee. Zolang je huisdier gezond is heb je niet zo veel problemen. Maar er zijn talloze huisdieren die toch vrij regelmatig een bezoek aan de dierenarts moeten brengen. Dat kunnen natuurlijk onschuldige kwaaltjes zijn maar erger komt helaas ook regelmatig voor. Huisdieren kunnen ook last van stress hebben. Voor vormen van kortdurende stress kan je ervoor kiezen om Zylkene te gebruiken. Zylkene helpt huisdieren met veranderingen in hun leefsituatie om te gaan. Hierdoor kunnen ze zich beter aanpassen en zullen er geen fysieke of emotionele problemen ontstaan. Zylkene is een natuurlijk product dat kan ondersteunen bij diverse vormen van stress bij honden en katten.

Populaire huisdieren

In veel gezinnen zijn huisdieren aanwezig. De meest populaire zijn de hond, de kat, de hamster, vis en het konijn. Maar de papegaai is ook in veel huiskamers te bewonderen. De voornaamste reden dat deze dieren gehouden worden is dankzij hun intelligentie waardoor ze mensen imiteren of zelfs zingen. De reden dat ze dit doen is niet omdat ze dit leuk vinden maar omdat ze aandacht willen en zich proberen in de groep te gooien. Maar de eerdere genoemde honden en katten blijven nog steeds het meest populair.