Een kweektafel bestellen?

Lijkt het u wel iets om uw eigen groenten en planten te kweken? Dan is het aan te raden om een kweektafel te bestellen. Dit is een bak die speciaal ontworpen is om plantjes in te kweken. De bakken zijn er voor zowel binnen als buiten. Uiteraard is het ook mogelijk om de planten simpelweg in potten te kweken. Echter, zal dit er een stuk minder mooi uitzien dan wanneer u voor een kweektafel kiest. Deze tafels zijn er in allerlei soorten en maten. Bovendien heeft u de mogelijkheid om uit verschillende materialen te kiezen. Daardoor is er altijd wel een tafel te vinden die goed bij u past.

Welke kweektafel kiest u?

Als u op zoek bent naar een geschikte tafel, dan heeft u dus ontzettend veel keuze. Welke bak het meest geschikt is voor in uw tuin of kamer, is afhankelijk van uw eigen smaak. Kiest u voor een bak van hout of heeft u liever een bak van kunststof? Daarnaast kunt u voor een kweektafel met deksel kiezen, maar ook voor een bak zonder deksel. Belangrijk is wel dat u voor een formaat kiest die goed in uw woning of tuin past. Wanneer u een bak voor in de woonkamer zoekt, is het niet altijd een even goed idee om voor het grootste formaat te kiezen. Een kleine kweektafel zal juist wel erg mooi in de woonkamer staan.

Waarom is de kweektafel zo populair?

De afgelopen jaren is het helemaal hot geworden om eigen groenten te kweken. Dit heeft meerdere oorzaken. Zo kiezen steeds meer mensen ervoor om biologisch te eten. Dit vanwege het milieu, maar ook vanwege de pesticiden waarmee niet-biologisch voedsel behandeld kan zijn. Kweekt u uw eigen groenten? Dan heeft u zelf controle over welke bestrijdingsmiddelen er gebruikt worden. 

Nog een reden om uw eigen groenten of planten te kweken, is dat het erg leuk kan zijn om te doen. Als u goed voor de planten zorgt, ziet u ze meestal vrij snel groot worden. Het is bovendien een leuke bezigheid om uw eigen plantjes iedere dag water te geven. Kweekt u zelf groenten? Dan zal u vast en zeker merken dat zelfgekweekte groenten lekkerder smaken! U weet namelijk hoe lang het geduurd heeft om de groenten te kweken en hoeveel werk u erin heeft gestoken. Hierdoor gaat u het eten meer waarderen.

Het is goedkoop

Nog een reden om voor de kweektafel te kiezen is het feit dat u zodoende veel goedkoper uit bent. Jaarlijks spendeert u waarschijnlijk erg veel geld aan groente. U heeft een grote moestuin nodig om dit helemaal te vermijden, maar geld besparen zal u zeker wel lukken met een kweektafel. Voor de zaadjes van de groenten hoeft u immers niet veel te betalen. Sterker nog, deze kunt u vaak in de groenten vinden die u in de winkel koopt. Denkt u bijvoorbeeld maar aan de tomaat. De zaadjes uit deze groenten kunt u vervolgens gebruiken in uw eigen kweektafel. Uiteindelijk zal u de kweektafel in ieder geval terug kunnen verdienen.

Met weinig ruimte toch uw eigen moestuin beginnen, bijvoorbeeld op uw balkon, terras of in een klein stadstuintje? Kijk dan voor meer informatie op www.vertisign.nl