Gebruik een bureaulegger tegen digitale vermoeidheid

Het gebruik van een papieren planner of bureaulegger biedt een manier om tijdens je drukke werkdag van schermen weg te stappen. Als je het gevoel hebt dat je te veel tijd op mobiele apparaten doorbrengt en verdrinkt in meldingen en waarschuwingen, dan ben je niet de enige.

Apparaten zijn ontworpen om verslavend te zijn

Onze hersenen zijn haast geprogrammeerd om blij te worden wanneer we een melding horen, en we ervaren echte symptomen van angst als we niet kunnen reageren. De gemiddelde westerner staart gemiddeld zo’n 11 uur per dag naar schermen en ontgrendelen hun telefoons tot wel 80 keer per dag. 

Het kan zijn dat je te veel tijd aan technologie besteedt zonder het te beseffen. Een stapje weg van uw laptop en telefoon om op papier te plannen, is een manier om uw tijd op digitale apparaten op het werk te verminderen.

Plan en personaliseer

Het gebruik van een bureaulegger kan helpen bij de planning en organisatie van het grote geheel, omdat het gemakkelijk is om al je afspraken in één oogopslag te zien. Veel mensen geven de voorkeur aan het tastbare gevoel van papier. Zo leest 92 procent van de studenten liever gedrukte boeken dan dat ze op een digitaal apparaat lezen.

Of je nu houdt van minimalistische, elegante of schattige bureaukalenders, je kalender wordt net zo uniek als jij bent zodra je de pen op papier zet. Personaliseer het precies zoals je wilt en wees niet bang om het om te zetten in een efficiënt, artistiek verlengstuk van je brein. Zodra je een agenda hebt, kun je verschillende markeerstiften, plaknotities en kleurrijke pennen inslaan.

Lang leve de bureaulegger

Digitale apparaten gaan nergens heen. De kans is groot dat je een soort online agenda gebruikt en misschien wil je dit blijven doen. Maar gooi je papieren kalenders nog niet weg. Veel mensen gebruiken zowel een papieren planningssysteem als een online kalender omdat ze elk verschillende voordelen bieden. Het opschrijven van afspraken helpt je om ze beter te onthouden, geeft je de mogelijkheid om afstand te nemen van schermen, leent zich uitstekend voor planning en ordening op grote schaal, en biedt een groot aantal personalisering opties. Bovendien kan het zetten van pen op papier je helpen om rustiger en meer gefocust te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *