Haar trends voor het jaar 2020

De fashion week is nu officieel ten einde, dit betekent dat de modeshows afgelopen zijn die een hele nieuwe reeks haartrends hebben uitgebracht voor volgend jaar. En of je het nu leuk vindt of niet deze trends zul je veel terug zien op Instagram.

Waarschijnlijk wil je deze trends zelf uitproberen! We hebben samen met Yes Kapper onze drie favoriete trends op een rijtje gezet! 

Yes Kapper is een leuke kapper in Antwerpen waar je terecht kunt zonder afspraak. Ze blijven bij de trends en laten dit ook zien in hun werk

Parels zijn weer in

Wees eerlijk: Parels vinden we allemaal oubollig. Maar je kunt ze op een compleet andere manier gebruiken als haarornamenten. Ze zijn nu helemaal insta-waardig.  

Zo kun je het zelf proberen: draai de parel-spin pennen (weet je nog?) Door je eigen vlechten of knotjes, of schuif een met parel ingelegde clip door een kant van je haar.

Lavendel takjes

We hebben allemaal de haar bloemenkrans zien stijgen, dalen en opnieuw stijgen, maar voor de lente van 2020 draait de haartrend niet alleen om bloemen – het gaat specifiek om lavendel. Modellen combineren een heldere lila crème oogschaduw met twijgen van lavendel die in hun boho-vlechten zijn geplakt voor een sprookjesachtig tuingevoel.

Zo kun je het zelf proberen: vlecht de zijkanten van je haarlijn terug in een normale drie strengen vlecht, vastgemaakt in het midden van je hoofd. Rijg stukjes nep-lavendel door je vlecht en speld de uiteinden op hun plaats.

Neon-buns

Als je er heel goed uitziet – en dat graag wilt doen – hadden de modellen bij Nicole Miller strepen en vlekken neonverf verspreid over hun haar. Precisie was geen factor in deze lente 2020-haarstijlen; broodjes waren lukraak, rommelig en vielen uiteen. Maar door de heldere, onverwachte momenten van pure kleur voelde de hele stijl minder aan als een ambachtelijk project en meer als een kunstwerk.

Zo kun je het zelf proberen: Wees niet nerveus om deze kleurrijke look te proberen – het is niets waar je gemiddelde festivalmeisje nog geen miljoen keer eerder mee heeft geëxperimenteerd. Nadat je je haar in een meesterlijk rommelige knot hebt gegooid, blaas je een kant ervan af met een tijdelijke kleurspray, waarbij je het mondstuk dicht bij je hoofd houdt om een ​​ondoorzichtige, geconcentreerde cirkel van kleur te creëren.