Slakken bestrijden door het gebruik van aaltjes

Wanneer je in het bezit bent van een prachtige tuin waarin je bijvoorbeeld je eigen groente en fruit kweekt of die vol staat met de meest prachtige planten, dan wil je natuurlijk dat deze ook mooi intact blijft. Helaas zijn er soms beestjes die daar net even iets anders over denken. Met name slakken gaan in er in het vochtige voorjaar op uit om je prachtige en met zorg aangelegde (moes)tuin aan te vallen en op te eten. Gelukkig kun je hier iets tegen doen!

Aaltjes tegen slakken

Door over te gaan op het bestrijden van de slakken met aaltjes heb je een middel te pakken die uiterst effectief is. Dit is een 100% biologisch en natuurlijk product wat ervoor zorgt dat de populatie slakken die in je grond zitten wordt gereduceerd met ruim 90%! Tevens is het een product dat heel specifiek is geproduceerd en getest op alleen de bestrijding van slakken. Zo vormt het dus geen gevaar voor andere dieren, zoals bijvoorbeeld de gezellige egels die door je tuin wandelen. Niet geheel onbelangrijk is dat het product niet gevaarlijk is voor jou als mens. Het product dat de slakken bestrijd maakt gebruik van aaltjes. Dit zijn zogeheten nematoden. Het is een product dat in combinatie met een aantal bacteriën dodelijk is voor slakken. De aaltjes zoeken de gevreesde slakken voor je op in de grond en treden bij de slakken naar binnen. Dan is het nog een kwestie van een aantal dagen voordat de slak overlijd.

Slakken bestrijden

Slakken bestrijden is een activiteit waar je waarschijnlijk niet meteen aan denkt op het moment dat je je tuin gaat aanleggen. Het zal je dan ook verbazen dat deze beestjes een enorme plaag kunnen zijn. Dit gebeurd voornamelijk in het voorjaar wanneer het erg vochtig is. Met deze omstandigheden zul je herkennen dat de hoeveelheid aan naaktslakken in je tuin nauwelijks meer te tellen is. Om dit te kunnen bestrijden zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt de slakken daadwerkelijk doden, maar je kunt ze ook afvangen. De meeste producten die je kunt kopen zijn producten die de slakken bestrijden wanneer ze daadwerkelijk zichtbaar zijn boven de grond. Door alleen deze slakken aan te pakken bestrijd je echter alleen de symptomen en niet de oorzaken. Je kunt er dan voor kiezen om producten aan te schaffen die de slakken ook daadwerkelijk bestrijden voordat je ze ziet. Denk bijvoorbeeld aan milieuvriendelijke oplossingen zoals slakkenvallen of slakkenkorrels. Deze zijn niet schadelijk voor mens en andere dieren en zo ben je verzekerd van een slakvrije tuin en bescherming van je gewassen en planten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *