Waar moet je op letten bij het kopen van een bestelwagen?

Bestelbussen worden gebruik bij diverse vakgebieden. Zo zie je dat bestelbussen worden ingezet bij bezorging bedrijven, maar ook in de bouw. Veel zelfstandigen in de bouw hebben er baat bij om een bestelbus te hebben. Dit omdat je veel gereedschap mee kunt nemen naar elke klus. Als je een bestelbus wilt kopen dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel benoemen we aantal belangrijke factoren. 

Nieuw of tweedehands?

Als je een bestelwagen wilt kopen is het allereerst van belang om te bepalen of je een nieuw of tweedehands model wilt kopen. Het voordeel van een nieuwe bestelwagen is dat je je voorlopig geen zorgen hoeft te maken over onderhoudsbeurten. Daarnaast ziet een nieuwe bestelwagen er nog netter uit. Alles werkt nog en de wagen rijdt nog heerlijk.

 

Het grootste voordeel van een tweedehands busje is dat deze goedkoper is bij de aankoop. Zo kun je een wat ouder busje kopen en ben je duizenden euro’s goedkoper uit. Daardoor hoef je bijvoorbeeld geen lening aan te vragen en zijn je vaste lasten lagen. Een andere optie die je hebt is het kopen van een busje die maar kort gebruikt is. Het busje is dan al een flink percentage van de waarde verloren, maar ziet er nog erg goed uit. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands bestelwagen?

Als je een tweedehands bestelwagen wilt aanschaffen dan is het belangrijk dat je de historie van het busje controleert. Probeer erachter te komen waarvoor een busje is gebruikt en hoe goed die is onderhouden. Dit speelt een belangrijke rol in de hoeveelheid kosten die jou te wachten staan. 

Mag je met de bestelwagen nog wel de milieuzones in?

Een ander belangrijk punt waar je naar moet kijken is of je met de bestelwagen nog wel in de milieuzones mag rijden. Een aantal steden in Nederland mag je bijvoorbeeld niet in met een diesel. Als je regelmatig klust bij mensen in de binnenstad, dan is het verstandig om een busje aan te schaffen die op benzine rijdt. 

Gebruik verschillende platforms

Als je een bestelwagen wilt kopen zijn er diverse platforms waar je gebruik van kunt maken. Marktplaats is dus zeker niet de enige optie. Bekijk het aanbod op verschillende platforms en kijk waar je de mooiste busjes voor de beste prijs tegen komt. Denk overigens ook goed na over of je de bestelwagen wilt kopen bij een particulier of bij een bedrijf. Een tweedehands bestelwagen kopen bij een particulier is goedkoper, maar je loopt wel meer risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *