Wat is een insulinepen tas?

Wanneer er diabetes bij iemand wordt vastgesteld heeft dat meteen een niet onaanzienlijke invloed op het leven van de persoon in kwestie. Plots moet er dan ook met heel wat nieuwe zaken rekening worden gehouden. Eén van deze zaken is dat de persoon in kwestie vanaf dat ogenblik ten allen tijde insuline bij zich dient te hebben. Insuline bij u moeten hebben is in principe nog niet zo’n groot probleem, alleen is er een extra aandachtspunt waar u rekening mee moet houden. Het is namelijk zo dat insuline altijd koel moet worden bewaard. Omwille van deze reden is het kopen van een insulinepen tas altijd het overwegen waard. 

  1. Hoe moet u insuline precies bewaren? 

Bovenstaande is één van de eerste vragen die er wordt gesteld door mensen waarbij diabetes wordt vastgesteld. Het bewaren van insuline moet in de praktijk altijd gebeuren bij een temperatuur van tussen de 2 en 8 graden. Een geliefkoosde plaats om dit te doen is het groentevak in de koelkast. Wanneer u ervoor kiest om dit te doen zult u kunnen vaststellen dat de insuline perfect tot aan de vervaldatum houdbaar zal blijven. Heeft u reeds een bepaalde hoeveelheid van de insuline gebruikt? In dat geval is het aan te raden om de rest op kamertemperatuur te bewaren. Koude insuline inspuiten doet namelijk meer pijn. Gaat u de woning verlaten? Dan kunt u, uw nieuwe insuline koel houden met een insulinepen tas! 

  1. Let op, bevries uw insuline niet! 

Veel mensen staan er niet bij stil, maar u mag insuline absoluut niet bevriezen. Het gebeurt vaak dat mensen hun medicatie bijvoorbeeld meteen naast het vriesvak leggen in de koelkast. Dat is geen goed idee. Hierdoor kan de insuline namelijk haar werking gaan verliezen. Het mag dan ook duidelijk zijn, let altijd goed op waar u, uw insuline in de koelkast gaat plaatsen!

  1. Waarom is een insulinepen tas kopen zo belangrijk? 

Wanneer u thuis bent kunt u dus perfect uw insuline in de koelkast opbergen. Wat echter wanneer u van plan bent om een uitstap te maken? Zelfs bij een korte periode buitenshuis kan het (zeker tijdens de zomer) voorkomen dat uw insuline gaat opwarmen. Het is echt belangrijk om dit te voorkomen en daar komt nu precies de functie van de insulinepen tas om de hoek kijken. Door gebruik te maken van deze tas zorgt u er namelijk voor dat uw insulinepennen ook onderweg altijd zonder probleem koud gehouden kunnen worden. 

  1. Hoelang kan een insulinepen tas uw insuline koel houden? 

Er zijn op de markt heel wat verschillende soorten insulinepen koeltassen terug te vinden. Bij het aanschaffen van een insulinepen tas is het vooral belangrijk om na te gaan hoe lang deze er in slaagt om de insuline of andere medicijnen koel te houden. Voor de betere modellen op de markt geldt dat zij op dit vlak een tijdsduur tot zomaar even 45 uur kunnen garanderen. Tijdens deze periode kunt u er dus zeker van zijn dat uw insuline niet alleen op een constante, maar tevens ook op een veilige temperatuur kan worden gehouden. Dit betekent dat u als diabetespatiënt gewoon alles kunt doen waar u zin in heeft, ook tijdens de warme(re) dagen van het jaar. Geniet dus met volle teugen van het buitenleven!